Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

190g Kasza jaglana, ugotowana 1 szklanka
85g Ciecierzyca z puszki 0,5 puszki
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
30g Oliwa z oliwek 3 łyżki stołowe
4g Cynamon mielony 1 łyżeczka
1g Curry 0,5 łyżeczki
40g Migdały
30g Granat 1/3 sztuki
30g Oliwa z oliwek 3 łyżki
6g Tahini 0,5 łyżki stołowej
12g Sok z cytryny 4 łyżeczki
12g Miód pszczeli 1 łyżeczka
3g Sól morska 1 szczypta

Wart. odżywcza / 100g

587
Energia
11g
Białko
41g
Węgl.
44g
Tłuszcze
4,5g
Błonnik
Orientalna kasza jaglana z cieciorką i granatem

Orientalna kasza jaglana z cieciorką i granatem

Pyszne danie śniadaniowe. Aromatyczne nie tylko za sprawą cynamonu i curry, ale także dodatku pasty sezamowej. Cytrynowy dressing orzeźwia i zdecydowanie łączy wszystkie smaki.

  • 25 minut
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: W jednej misce wymieszaj cieciorkę z puszki, miód, oliwę z oliwek, cynamon i curry. Przełóż miksturę na rozgrzaną patelnię i duś przez 2-4 minuty. Z powrotem przełóż całość do miseczki.

KROK 2: W drugiej misce sporządź dressing. W tym celu dokładnie wymieszaj: oliwę, pastę tahini, sok z cytryny, miód i sól, do uzyskania jednolitej konsystencji. Migdały posiekaj na trzy części.

KROK 3: Ugotowaną kaszę jaglaną wymieszaj z ciecierzycą i migdałami. Całość połącz z dressingiem. Na koniec całe danie posyp ziarenkami granatu.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 653 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kasza gryczana z papryką, rodzynkami i natką pietruszki
następny
Jabłko pieczone z kaszą jaglaną i słodkościami

Dodaj Komentarz