Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kasze jaglaną według przepisu producenta na opakowaniu. Dodaj do gorącej jeszcze kaszy sól oraz łyżkę masła. Zmiksuj kaszę z bananem i miodem na gęstą, gładką masę.
KROK 2: Gruszkę obierz i usuń z niej gniazda nasienne. Pokrój ją wzdłuż na cienkie, długie plasterki.
KROK 3: Tak zblendowaną mase przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia okrągłej formy. Na górze lekko, lecz równomiernie rozsyp kakao. Na górze ukłóż dookoła plasterki gruszki, a następnie posyp całość malinami (lub innymi owocami leśnymi) i orzechami włoskimi.
KROK 4: Włóż danie do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na około 20-25 minut. Posyp całość brązowym cukrem.
*Po upieczeniu, danie udekoruj świeżymi listkami mięty.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Jak duża ma być blaszka? Czy może to być forma do tarty? Chodzi za mną od wczoraj i dzisiaj mnie dopadnie 😀
Jak najbardziej, dobrze sprawdzi się forma do tarty. Ja piekłam w w formie o średnicy 27 cm. Pozdrawiam serdecznie 🙂