Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

90g Quinoa, komosa ryżowa, sucha 1/2 szklanki
130g Maliny, mrożone 1 szklanka
50g Masło orzechowe 4 łyżki stołowe
150g Jogurt naturalny 2% tł. 6 łyżek stołowych
2g Cynamon mielony szczypta
0,5g Gałka muszkatołowa, mielona szczypta

Wart. odżywcza / 100g

109
Energia
5g
Białko
20g
Węgl.
2g
Tłuszcze
4g
Błonnik
Koktajl malinowy z quinoa i masłem orzechowym

Koktajl malinowy z quinoa i masłem orzechowym

Antyoksydacyjny i działający zasadotwórczo koktajl. Dzięki orzechom oraz komosie, deser ten jest bardzo pożywny i niezwykle odżywczy. Idealny na śniadanie przed treningiem lub do zabrania ze sobą na drugie śniadanie. Smacznego!

  • 20 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową wysyp na sitko, opłucz, a następnie ugotuj postępując według przeisu załączonego na opakowaniu.

KROK 2: Do blendera kielichowego dodaj maliny, polej je lekko wrzątkiem (by nie spalić blendera) i zmiksuj. Następnie, dalej miksując, dodawaj po łyżce masło orzechowe i jogurt. Na koniec dodaj ugotowaną komosę, cynamon i gałkę muszkatołową.

KROK 3: Wymieszaj miksując do połaczenia się wszystkich składników. Gotowy koktajl przelej do wysokich szklanek.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 680 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglany sernik na zimno z jagodami
następny
Burgery z awokado z kaszą jaglaną

Dodaj Komentarz