Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj od wrzątku w nieosolonej wodzie według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu.
KROK 2: Kakao, masło, miód, cynamon oraz cukier zblenduj dokładnie z ugotowaną, jeszcze goracą kaszą. Przelej do niewielkich miseczek.
KROK 3: W małej misce zblenduj świeże umyte maliny. Polej nimi budyń, a całe danie ozdób na środku obranymi pistacjami.
*Na koniec możesz wykończyć deser wiórkami kokosa.
Smacznego!
(Odwiedzony 3 369 razy, 1 wizyt dzisiaj)
5 Comments Ukryj Komentarze
czy kasza powinna być biała, czy palona?
może być i biała i palona, zależy jaki smak preferujesz bardziej 🙂 ta druga będzie nieco bardziej wyrazista 😉
dzięki! 🙂 jutro testuję!
Pyszny! Zamiast moreli sugeruję banana. 😀
Tak, zgadzam się! Banan również może smakować nieziemsko w tym deserze. Najbardziej lubię różnorodność smaków, dlatego wszelkiego rodzaju modyfikacje przepisu są dla mnie bardzo cenne. Pozdrawiam 🙂