Sposób przygotowania:
KROK 1: Kasze jaglaną ugotuj w 1 szklance mleka z połową szklanki wody przez ok. 15 minut.
KROK 2: Do garnka z ugotowaną kaszą dodaj mleczko kokosowe, połowę porcji wiórków kokosowych, miód i resztę mleka. Gotuj przez kolejne 10 minut.
KROK 3: Gęstą i ugotowaną masę zmiksuj blenderem przez ok. 5 minut.
KROK 4: Jeszcze ciepłą masę nabieraj łyżką, formuj kulki i obtaczaj je w reszcie wiórków kokosowych.
KROK 5: Uformowane i obtoczone kuleczki schładzaj w lodówce minimum 3-4 godziny, najlepiej całą noc.
4 Comments Ukryj Komentarze
Wiórków
Czy kasze przed gotowaniem trzeba moczyc ?
Kasiu, możesz moczyć, możesz uprażyć albo kilka razy przelać gorącą wodą i wypłukać – aby pozbyć się goryczki 🙂
Bardzo fajne kulki. Z kaszą, więc idealne na upały, bo się nie rozpłyną.
Parę dni temu też zrobiłam, takie bardziej uproszczone – mascarpone + czekolada + wiórki kokosowe. Wyszły pycha;)
Twoją wersję zostawiam sobie do przetestowania;)