Dyniowy budyń jaglany

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

190g Kasza jaglana, ugotowana 1 szklanka
240g Mleko migdałowe 1 szklanka
125g Puree z dyni pół szklanki
duża szczypta Cynamon mielony
1 cm Imbir, korzeń
20g Dynia, pestki

Wart. odżywcza / 100g

213
Energia
7g
Białko
34g
Węgl.
7g
Tłuszcze
3g
Błonnik

Dyniowy budyń jaglany

Cechy:
    Kuchnia:

      Dyniowy budyń to wariacja na temat znanej już wszystkim zupy dyniowej. Ważne, aby wzbogacić go w cynamon i imbir, dzięki temu fantastyczne rozgrzeje nas w zimny wieczór. :)

      • 15 minut
      • Porcje 2
      • Średni

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Ugotowaną kaszę przełożyć do rondelka, dodać dyniowe puree, mleko, cynamon i starty imbir. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 4-5 minut.

      KROK 2: Budyń przełożyć do miseczek, posypać pestkami dyni i cynamonem.

      1 porcja waży 291g

       

      Wskazówki:
      Dyniowe puree to inaczej upieczona, zmiksowana dynia.
      190g ugotowanej kaszy, to ok. 55g suchej. 

      (Odwiedzony 2 590 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Burgery buraczane z kaszą jaglaną
      następny
      Gryczanka na mleku z figą i orzechami

      Dodaj Komentarz