Sposób przygotowania:
KROK 1: Pół szklanki komosy ryżowej dokładnie przepłucz na sicie, a następnie ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 2: Na rozgrzanej patelni podpraż całe migdały do momentu, aż orzechowy zapach stanie się bardziej intensywny, a migdały zbrązowieją. Zdejmij z ognia i posiekaj.
KROK 3: W misce połącz sok jabłkowy, aromat waniliowy, jajka, masło orzechowe oraz miód i całość dobrze ze sobą wymieszaj.
KROK 4: W młynku do kawy zmiel 90g surowej komosy ryżowej na mąkę. Dodaj ją do masy miodowej. Następnie dodaj szklankę ugotowanej komosy, płatki owsiane, posiekane migdały, cynamon, proszek do pieczenia, nasiona chia, i jagody goji. Wymieszaj całość masę bardzo dokładnie. Powinna być dosyć gęsta i zwarta.
KROK 5: Masę przełóż do kwadratowej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię masy, przyciskając mocno łyżką raz po razie.
KROK 6: Blachę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 20-22 minuty, do uzyskania złocistobrązowej barwy. Po tym czasie wyjmij blachę z piekarnika. Ostudź.
KROK 7: Ostudzoną masę krój ostrym nożem w podłużne batony.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
W skladnikach zostalo wymienione jajo kurze, w przygotowaniu juz mi go zabraklo, czy gdzies przeoczylam?
Bardzo przepraszamy za błąd. Jajka należy użyć w kroku 3 (wymieszać je sokiem jabłkowym, miodem i masłem orzechowym). Już poprawiliśmy przepis 🙂