Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną przesyp do garnka i podpraż ją lekko na średnim ogniu. Następnie dodaj szklankę wody i szczyptę soli i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień do minimum, przykryj pokrywką i gotuj ok. 15-20 minut aż kasza wchłonie całą wodę. Ugotowaną kaszę przemieszaj i odstaw na kilka minut.
KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną dymkę i czosnek. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż ok. 12-15 minut. Dopraw rozmarynem, sosem sojowym i podsmażaj jeszcze kilka minut.
KROK 3: W miseczce wymieszaj gorący wywar i odrobinę skrobi kukurydzianej. Zalej nim pieczarki, dodaj pokrojony drobno jarmuż i gotuj kilka minut aż całość lekko zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
KROK 4: Kaszę jaglaną wyłóż na talerz i polej gorącym sosem grzybowym.
Smacznego!