Sposób przygotowania:
KROK 1: W misce wymieszaj mąkę, kaszkę kukurydzianą, sól, sezam i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu połącz ze sobą mleko i sok, dodaj też startą skórkę z pomarańczy.
KROK 2: Mokre składniki wlej do suchych i mieszaj do momentu, aż wszystko dobrze się połączy. Odstaw na 10 minut.
KROK 3: Na dużej patelni rozgrzej olej. Porcję ciasta nabieraj łyżką i smaż okrągłe placuszki. Kiedy na powierzchni placków zaczną pojawiać się bąbelki powietrza, przełóż je na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę.
KROK 4: Placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układaj jeden na drugim i posyp odrobiną sezamu. Obok ułóż przygotowane cząstki pomarańczy.
Smacznego!