Sposób przygotowania:
KROK 1: W młynku do kawy zmiksuj na mąkę kaszę jaglaną i płatki owsiane.
KROK 2: Do dużej miski przesiej mąki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.
KROK 3: Do misy blendera wrzuć umyty szpinak, mleko migdałowe, jajo, olej, syrop klonowy, banana i przyprawy. Zmiksuj dokładnie na gładką masę. Zadbaj, by nie powstały żadne grudki.
KROK 4: Do mokrych, dodaj pozostałe suche składniki i raz jeszcze całość zmiksuj blenderem.
KROK 5: Na rozgrzaną patelnię wylej 1 łyżkę oleju. Smaż średniej wielkości puszyste naleśniki przez około 2 minuty każdą ze stron.
*Usmażone naleśniki możesz podawać ze świeżymi owocami, polane miodem lub jogurtem naturalnym.
Smacznego!