Sposób przygotowania:
KROK 1: W małym rondelku ugotuj kaszę gryczaną według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 2: Wszystkie warzywa dokładnie umyj. Pokrój na cienkie plastry pora. W rondelku rozgrzej oliwę i zeszklij na nim pora przez około 3 minuty. Po tym czasie dodaj soli i smaż jeszcze kolejne 2-3 minuty.
KROK 3: Po tym czasie dodaj osuszony z nadmiaru wody szpinak. Przykryj całość pokrywką i gotuj mieszając od czasu do czasu przez około 10 minut. Zestaw z ognia.
KROK 4: W tym czasie do dużej miski wybij jaja. Dodaj sól i pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz porwane liście bazylii. Dokładnie rozbełtaj je widelcem. Dodaj mleko, posiekany koperek, a także mieszankę porowo-szpinakową. Na koniec dodaj ugotowaną kaszę. Ponownie wymieszaj.
KROK 5: W głębokiej patelni rozgrzej oliwę. Wylej na nią przygotowaną masę warzywno-jajeczną. Zmniejsz ogień i przykryj całość pokrywką. Smaż przez około 10 minut w międzyczasie potrząsając delikatnie patelnią. Po tym czasie przewróć omlet na drugą stronę i smaż jeszcze przez około 5 minut.
KROK 6: Wyłóż gotową frittatę na talerz. Pokrój na trójkątne kawałki.
Smacznego!