Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

411
Energia
10g
Białko
53,9g
Węgl.
19,6g
Tłuszcze
7,5g
Błonnik
Lekka sałatka z komosą, jabłkiem i żurawiną

Lekka sałatka z komosą, jabłkiem i żurawiną

Chcąc po raz kolejny przekonać was do komosy ryżowej przedstawiam wam sałatkę słodko kwaśną. Wspaniałe połączenie żurawiny, chrupiących orzechów, kwaśnego jabłka i pietruszki tworzy propozycję idealną na szybki i orzeźwiający lunch. Spróbujcie!

  • 25 minut
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do ostygnięcia. Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni.

KROK 2: Jabłko pokrój w drobną kostkę, pietruszkę, kolendrę i cebulę posiekaj.

KROK 3: Do miski przełóż ugotowaną komosę, dodaj pokrojone jabłko, zioła, wrzuć żurawinę i orzechy. Całość zalej dressingiem i wymieszaj.

Smacznego!

(Odwiedzony 4 126 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kukurydziana polenta z warzywami i parmezanem
następny
Omlet z komosą ryżową i szpinakiem

Dodaj Komentarz