Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/2 szklanki Kasza gryczana niepalona 110
100g Bataty
100g Marchew
70g Pietruszka, korzeń
70g Seler, korzeń
70g Koper włoski (fenkuł)
1 mała Cebula
1, biała część Por, obrany
4 ząbki Czosnek
2 litry Bulion warzywny lub woda
2 łyżeczki Sól biała
1/2 łyżeczki Pieprz czarny, grubomielony
1/2 łyżeczki Kmin rzymski
1 łyżeczka Papryka słodka wędzona, mielona
1 łyżeczka Kolendra, ziarna

Wart. odżywcza / 100g

176
Energia
8g
Białko
34,6g
Węgl.
6,3g
Tłuszcze
5,4g
Błonnik
Krem z pieczonych warzyw korzeniowych i kaszy gryczanej

Krem z pieczonych warzyw korzeniowych i kaszy gryczanej

Lubicie zupy? Mamy dla was sycącą zupę - krem, oczywiście z dodatkiem kaszy gryczanej, która sprawi, że zapomnicie o głodzie na długie godziny :) Smacznego!

  • 40 min
  • Porcje 4
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1. Obierz warzywa, umyj, pokrój w mniejsze kawałki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop olejem, posyp przyprawami i piecz w 180*C do miękkości. Ugotuj kaszę gryczaną.

KROK 2. Upieczone warzywa i kaszę wrzuć do bulionu warzywnego lub do wrzącej wody, podgotuj jeszcze kwadrans.

KROK 3. Zblenduj całość na gładką masę, jeśli krem będzie zbyt gęsty, dodaj jeszcze trochę bulionu i wody, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie za mało słony.

(Odwiedzony 4 403 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i gorgonzolą
następny
Awokado zapieczone z jajkiem i kaszą jaglaną

Dodaj Komentarz