Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link
Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i gorgonzolą

Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną i gorgonzolą

Dziś coś dla wielbicieli sera i grzybów! Przedstawiamy wam bardzo łatwą i szybką propozycję przekąskową, którą bez problemu możesz przyrządzić na imprezę ale też zabrać do pracy. Pieczarki i kasza gryczana bardzo się lubią, świetnie więc współgrają smakowo. Pełni szczęścia dodaje wyrazisty smak gorgonzoli :) Sprawdź to!

  • 20 min
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Umyj dokładnie pieczarki i usuń trzonki. Delikatnie posól po wewnętrznej stronie i włóż na 15 min do piekarnika rozgrzanego do 160*C. Ugotuj białą kaszę gryczaną.

KROK 2. Podpieczone pieczarki wyjmij z piekarnika i usuń nadmiar wody przy pomoc ręcznika papierowego.

KROK 3. Posiekaj natkę, dodaj do kaszy. W zagłębienia w pieczarkach umieść kaszę, na wierzchu pokrusz gorgonzolę, posyp pieprzem. Zapiekaj do momentu roztopienia sera.

 

(Odwiedzony 990 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Tomasz Antoniszyn

Z zamiłowania kucharz i fotograf kulinarny. Jestem wręcz kulinarnym freakiem, który łączy ze sobą nietypowe i nieoczywiste smaki. Więcej w zakładce "o nas".

poprzedni
Placki cukiniowe z kminkiem i kaszą jaglaną
następny
Krem z pieczonych warzyw korzeniowych i kaszy gryczanej

Dodaj Komentarz