Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

472
Energia
18,7g
Białko
33g
Węgl.
32g
Tłuszcze
5,6g
Błonnik
Awokado zapieczone z jajkiem i kaszą jaglaną

Awokado zapieczone z jajkiem i kaszą jaglaną

Awokado, jaja i kasza jaglana to połączenie idealne, korzystnie wpływające na metabolizm. Obniża poziomu złego cholesterolu, a ponadto przeciwdziała nowotworom...no i jest po prostu pyszne i łatwe w przygotowaniu :)

  • 30 min
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Przekrój wzdłuż na pół awokado, wydrąż większe wgłębienie niż jest po pestce. Ugotuj kaszę jaglaną z dodatkiem pasty curry.

KROK 2. Do wydrążonych połówek awokado wsyp po łyżce kaszy, wbij po 1 jaju na połówkę, posyp solą, pieprzem, tymiankiem

KROK 3. Włóż do piekarnika nagrzanego do 160*C, piecz 20 min.

(Odwiedzony 3 204 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Krem z pieczonych warzyw korzeniowych i kaszy gryczanej
następny
Papryka faszerowana wołowiną z pęczakiem

Dodaj Komentarz