Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

200
Energia
7g
Białko
25g
Węgl.
8g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Pasta do smarowania z kalafiora, kaszy jaglanej i fasoli

Pasta do smarowania z kalafiora, kaszy jaglanej i fasoli

Oto kolejny przykład jak wzbogacić danie kaszą, kamuflując ją smakowo pośród innych składników. Wystarczą wyraziste smaki i dokładne zblendowanie na pastę. Mamy nadzieję, że będzie wam smakowała ;)

  • 30 min
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Ugotuj do miękkości kaszę jaglaną. Zalej mlekiem kalafiora, dopełnij wodą by pokryć go całkowicie. Gotuj do miękkości, odcedź.

KROK 2. Do ugotowanego, jeszcze ciepłego kalafiora dodaj masło, kaszę jaglaną i białą fasolę z puszki. Wsyp przyprawy i czosnek.

KROK 3. Blenduj do uzyskania jednolitej gładkiej masy.

 

Serwuj z ulubionym pieczywem lub świeżymi warzywami 🙂

(Odwiedzony 2 341 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglany budyń z brzoskwinią i bananem
następny
Placuszki serowo-jaglankowe z rodzynkami

Dodaj Komentarz