Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 szt Banan
1/2 szklanki Kasza jaglana, sucha
1 szklanka Mąka pszenna, pełnoziarnista
3 łyżki Cukier brązowy
1/2 szklanki Mąka kokosowa
1/4 szklanki Olej rzepakowy uniwersalny
3 szt Jaja kurze surowe
1/2 szklanki Kakao 16%, proszek
1 łyżeczka Sok z cytryny
1 łyżeczka Aromat waniliowy
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki Soda oczyszczona
1/4 łyżeczki Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

223
Energia
6g
Białko
30g
Węgl.
9g
Tłuszcze
2g
Błonnik
Bananowo-jaglankowe brownie

Bananowo-jaglankowe brownie

Dziś kolejna pozycja deserowa! Przedstawiamy wam czekoladowo-jaglankowe szaleństwo. Masa z bananów i zblendowanej kaszy to świetna baza do słodkich wypieków - sprawdźcie to koniecznie ;)

  • 70 min
  • Porcje 12
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1. Umieść banany i ugotowaną kaszę jaglaną w blenderze i zblenduj na gładką masę. Podgrzej piekarnik do 180*C.

KROK 2. Zmiksuj jaja z cukrem do momentu rozpuszczenia cukru. Dodaj mieszaninę bananów i kaszy do zmiksowanych jaj, następnie wlej olej, aromat waniliowy i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj.

KROK 3. W oddzielnej misce połącz mąki z kakao, proszek do pieczenia i sól.

KROK 4. Połącz mokre składniki z suchymi i dokładnie wymieszaj. Wyłóż do wysmarowanej olejem blachy lub tortownicy. Piecz przez około 40 minut lub do suchego patyczka.

Po wystygnięciu wykrój porcje takiej wielkości jak lubisz, posyp wiórkami kokosowymi i ciesz się każdym kęsem 😉 Smacznego !

(Odwiedzony 11 940 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Muffinki szpinakowe z kaszą jaglaną
następny
Proste gryczane ciasto z rabarbarem

12 Comments Ukryj Komentarze

Olu, musiałaś zrobić coś nie tak, może pomieszałaś coś ze składnikami lub samym pieczeniem? (czas, temperatura)

Dodaj Komentarz