Sposób przygotowania:
KROK 1: Bardzo dobrze schłodzoną puszkę mleczka kokosowego otwórz i oddziel śmietankę od płynnej części.
KROK 2: Kaszę jaglaną kilkakrotnie przepłucz wrzątkiem w celu pozbycia się goryczki. Następnie ugotuj ją w płynnej części mleczka kokosowego z dodatkiem wody i soli. Kasza powinna być nieco rozgotowana.
KROK 3: Jeszcze ciepłą kaszę dodaj do śmietanki kokosowej wraz z ziarenkami wanilii oraz miodem i zblenduj. W oddzielnej miseczce wymieszaj żelatynę z 3 łyżeczkami ciepłej wody.
KROK 4: Rozpuszczoną żelatynę wmiksuj w jaglaną masę przy użyciu miksera. Pozostaw do ostudzenia.
KROK 5: Chłodną masę przelej do filiżanek i odstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
KROK 6: Tuż przed podaniem przygotuj mus. Jeżyny dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Przełóż je do miseczki, dodaj łyżeczkę miodu i zblenduj.
Smacznego!