Sposób przygotowania:
KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Następnie przełóż ją do garnka z grubym dnem i ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
KROK 2: W misce wymieszaj ugotowaną komosę z mlekiem kokosowym, jajkiem, masłem orzechowym, wiórkami kokosowymi, nasionami chia i mąką gryczaną. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach jabłko, cynamon i miód do smaku. Dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Masę odstaw na 10-15 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smaż placki z dwóch stron do zrumienienia skórki. Podawaj udekorowane świeżymi owocami i płatkami kokosa.
Smacznego!
(Odwiedzony 4 800 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
Wyszły idealnie, są pyszne! Ja dałam na wierzch jogurt grecki i owoce leśne 🙂
Rozwalają mi się trochę przy smażeniu, wolałabym żeby były bardziej chrupiące, choć w smaku dobre.