Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

120g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
100ml Mleko kokosowe
1 sztuka Jaja kurze surowe
3 łyżeczki Masło orzechowe
2 łyżki Wiórki kokosowe
1 sztuka Jabłko średnie
3 łyżki Nasiona chia
2 łyżki Mąka gryczana
1 łyżeczka Cynamon mielony
1 łyżka Miód pszczeli
5 łyżek Płatki kokosa
150g Maliny

Wart. odżywcza / 100g

309
Energia
9g
Białko
32g
Węgl.
17g
Tłuszcze
8g
Błonnik
Jabłkowe placuszki z komosą ryżową i dodatkami

Jabłkowe placuszki z komosą ryżową i dodatkami

Kto nie kocha połączenia masła orzechowego z jabłkiem? My oczywiście nie wyobrażamy sobie nie skorzystać z takich łatwo dostępnych i lokalnych pyszności, jakimi są owoce. W tym daniu występują w połączeniu z komosą ryżową, masłem orzechowym i kokosem. Pysznie, zdrowo i oczywiście słodko :) Być może będzie to świetna inspiracja na wielkanocny deser? Spróbujcie koniecznie! :)

  • 30 minut
  • Porcje 5
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Następnie przełóż ją do garnka z grubym dnem i ugotuj zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu.
KROK 2: W misce wymieszaj ugotowaną komosę z mlekiem kokosowym, jajkiem, masłem orzechowym, wiórkami kokosowymi, nasionami chia i mąką gryczaną. Dodaj starte na tarce o grubych oczkach jabłko, cynamon i miód do smaku. Dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Masę odstaw na 10-15 minut. Po tym czasie na rozgrzanej patelni smaż placki z dwóch stron do zrumienienia skórki. Podawaj udekorowane świeżymi owocami i płatkami kokosa.
Smacznego!
(Odwiedzony 4 800 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kotlety z komosy ryżowej z suszonymi pomidorami i mozzarellą
następny
Orzechowa gryczanka z komosą ryżową i owocami

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz