Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

223
Energia
10g
Białko
21g
Węgl.
12g
Tłuszcze
3g
Błonnik
Kotlety z komosy ryżowej z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Kotlety z komosy ryżowej z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Jeśli najdzie nas chęć na tzw. "cheat meal" pamiętajmy o tym, że poczucie winy będzie o wiele mniejsze jeśli danie to przygotujemy z dodatkiem komosy ryżowej ;) Jest to nasz niezawodny sposób na uciszenie wyrzutów sumienia. Przekonajcie się sami!

  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.

KROK 2: Ser mozzarella zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory pokrój w cienkie paski. Oba składniki przełóż do miski, dodaj jajko, odcedzoną komosę ryżową, mąkę, posiekany szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a następnie wymieszaj.

KROK 3: Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron, do złocistego koloru. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.

*Kotlety te doskonale komponują się z domowym sosem czosnkowym. Wystarczy jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i gotowe!

Smacznego!

(Odwiedzony 17 418 razy, 14 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglane smoothie tropikalne
następny
Jabłkowe placuszki z komosą ryżową i dodatkami

7 Comments Ukryj Komentarze

Kotleciki wyszły całkiem smaczne, ale nie wiem czy powtórzę. Na pewno warto wypróbować i sprawdzić samemu – dla mnie trochę za tłuste. Ale ciekawe, inne.

Dodaj Komentarz