Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

286
Energia
12,7g
Białko
26,7g
Węgl.
15g
Tłuszcze
3,7g
Błonnik
Kotlety z komosy ryżowej z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Kotlety z komosy ryżowej z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Jeśli najdzie nas chęć na tzw. "cheat meal" pamiętajmy o tym, że poczucie winy będzie o wiele mniejsze jeśli danie to przygotujemy z dodatkiem komosy ryżowej ;) Jest to nasz niezawodny sposób na uciszenie wyrzutów sumienia. Przekonajcie się sami!

  • 30 minut
  • Porcje 4
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą, a następnie ugotuj według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu.

KROK 2: Ser mozzarella zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Suszone pomidory pokrój w cienkie paski. Oba składniki przełóż do miski, dodaj jajko, odcedzoną komosę ryżową, mąkę, posiekany szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, a następnie wymieszaj.

KROK 3: Zwilżonymi dłońmi formuj kotlety. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron, do złocistego koloru. Następnie przełóż je na ręcznik papierowy w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.

*Kotlety te doskonale komponują się z domowym sosem czosnkowym. Wystarczy jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym koperkiem, solą, pieprzem i gotowe!

Smacznego!

(Odwiedzony 4 486 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Jaglane smoothie tropikalne
następny
Pizza na gryczanym spodzie z łososiem i świeżymi warzywami

4 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz