Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

80g Kasza gryczana niepalona, sucha
40g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
1,5 szklanki Woda
3 łyżeczki Masło orzechowe
1 sztuka Banan
2 łyżeczki Miód pszczeli
3 łyżeczki Nasiona chia
3/4 szklanki Mleko migdałowe
150g Truskawki mrożone
8 sztuk Orzechy włoskie
35g Borówki amerykańskie

Wart. odżywcza / 100g

394
Energia
11g
Białko
52g
Tłuszcze
17g
Węgle
8g
Błonnik
Orzechowa gryczanka z komosą ryżową i owocami

Orzechowa gryczanka z komosą ryżową i owocami

Nie masz rano czasu na przygotowanie pełnowartościowego śniadania? W takim razie ten przepis jest dedykowany właśnie Tobie ;) Wystarczy, że na noc namoczysz kasze, a rano zmiksujesz je z ulubionymi dodatkami.

  • 10 minut + czas moczenia ziaren
  • Porcje 3
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gryczaną niepaloną oraz komosę ryżową zalej dwiema szklankami wody i odstaw do namoczenia na całą noc.

KROK 2: Namoczone ziarna przepłucz i wsyp do misy blendera. Dodaj pokrojonego banana, nasiona chia, masło orzechowe, miód oraz mleko i blenduj do momentu uzyskania gładkiej masy.

KROK 3: Truskawki zmiksuj na mus. Dno słoiczków wyłóż komosanką a następnie musem. Podawaj udekorowane borówkami i posiekanymi orzechami włoskimi.

Smacznego!

(Odwiedzony 2 161 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jabłkowe placuszki z komosą ryżową i dodatkami
następny
Jaglane naleśniki z bazyliowo-miętowym serkiem tofu

One Comment Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz