Sposób przygotowania:
KROK 1: Buraka umyj i owiń folią aluminiową (lub włóż do naczynia żaroodpornego), piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 90 minut, a następnie obierz ze skórki i pokrój.
KROK 2: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 3: Fasolę odsącz z zalewy i opłucz na sitku.
KROK 4: Kaszę, ser, fasolę, buraka, posiekany czosnek, tahini, sok z cytryny oraz przyprawy przełóż do blendera i zblenduj na gładką pastę.
Porada Tomka: Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net