Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

5 łyżek Kasza jaglana, sucha
1 szklanka Mleko spożywcze, 2% tł.
1 łyżka Borówki amerykańskie
6 sztuk Migdały
1 łyżeczka Miód pszczeli

Wart. odżywcza / 100g

398
Energia
16 g
Białko
64 g
Węgl.
10 g
Tłuszcze
3 g
Błonnik
Jaglanka na mleku z borówkami i migdałami

Jaglanka na mleku z borówkami i migdałami

Czy przez poranną gonitwę nie masz czasu na pożywne śniadanie? Łapiesz coś w biegu lub wychodzisz z domu bez posiłku? By zrobić zdrową i smaczną jaglankę potrzebujesz zaledwie 15 minut. Spróbuj, a Twój organizm na pewno Ci podziękuje! Smacznego :)

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Gotuj kaszę w mleku przez około 15-20 minut i przełóż do miseczki.
KROK 2: Owoce dodaj do kaszy.
KROK 3: Dodaj miód oraz posiekane migdały i wymieszaj wszystkie składniki.

Porada Tomka: Żeby zniwelować gorzkawy posmak kaszy jaglanej, warto przed ugotowaniem podprażyć ją na suchej patelni, aż do momentu wydzielenia się przyjemnego zapachu, a następnie wypłukać kaszę w zimnej wodzie. Można też zamiast tego wypłukać ją w gorącej, a następnie zimnej wodzie.

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 6 210 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Pieczony łosoś na komosie i spaghetti z cukinii
następny
Kaszotto gryczane z tofu

Dodaj Komentarz