Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Fasolę odsącz z zalewy a pomidory, paprykę i cukinię pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek rozgnieć.
KROK 2: Przygotuj Chakalakę: Kalafiora podziel na części i gotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę z czosnkiem. Kiedy się zeszkli, przerzuć ją do większego garnka, dodaj pokrojoną paprykę i duś do momentu, aż zmięknie. Następnie dorzuć cukinię i dalej duś do miękkości. Do garnka dodaj jeszcze ugotowane różyczki kalafiora, odsączoną fasolę i pomidory, wymieszaj i gotuj kilka minut. Całość przypraw według uznania solą, pieprzem, curry i chilli.
KROK 3: Gotową Chakalakę wymieszaj z ugotowaną wcześniej kaszą.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
A co to jest „gotowa Chakalaka?;-)
Marya, gotowa Chakalaka to inaczej mieszkanka, którą przygotowałam z podanych w przepisie warzyw. Dzięki za wskazówkę, edytowałam przepis na nowo i mam nadzieję, że nie będzie teraz problemu ze zrozumieniem. Daj znać, jak wyszło! 🙂