Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: Nagrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój pomidory i oliwki. Mozzarellę zetrzyj na tarce.
KROK 3: Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i delikatnie wydrąż łyżką miąższ z awokado, uważając, żeby nie zniszczyć skorupki. Miąższ przełóż do miski i rozgnieć go na pastę.
KROK 4: Do miski z awokado dodaj ugotowaną komosę ryżową, oliwki, sól, pieprz, sok z cytryny i pomidory. Wszystko wymieszaj.
KROK 5: Farsz przełóż do skorupek po awokado. Następnie posyp je startą mozzarellą, przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez 10-12 minut.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Po raz pierwszy zajrzałam na stronę. Świetne przepisy.Bardzo dziękuję autorce.Będę korzystać z nich często.Bardzo dziękuję.
Super! Bardzo serdecznie dziękuję za te słowa. Działają jak solidna porcja energii do działania :*