Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu.
KROK 2: Bakłażana umyj, odetnij twardą końcówkę i przekrój wzdłuż na połówki. Wydrąż miąższ pozostawiając ścianki o grubości około 1 cm. Następnie go posiekaj i pokrój. Wydrążone połówki bakłażana posól i podpiecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut.
KROK 3: Tofu odsącz i pokrój w kostkę, pieczarki umyj i pokrój, a cebulę oraz czosnek obierz i posiekaj.
KROK 4: Na rozgrzanej patelni z tłuszczem podsmaż cebulę oraz czosnek. Następnie dodaj tofu, pieczarki, miąższ bakłażana, żurawinę, przyprawy oraz kaszę i chwilę podduś.
KROK 5: Bakłażana napełnij farszem, lekko ugnieć, przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 180 stopniach przez 25-30 minut.
KROK 6: Gotowe danie przełóż na talerz i posyp posiekanymi orzechami.
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net