Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

2 łyżki Kasza jaglana, sucha
1 sztuka Jaja kurze surowe
2 łyżki Mąka kukurydziana
0,25 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
1 łyżka Olej rzepakowy
1 łyżka Miód pszczeli
0,5 szklanki Mieszanka owoców leśnych mrożona
4 łyżki Serek wiejski

Wart. odżywcza / 100g

506
Energia
23 g
Białko
61 g
Węgl.
21 g
Tłuszcze
5,6 g
Błonnik
Jaglane naleśniki z owocami leśnymi

Jaglane naleśniki z owocami leśnymi

Pyszne, sycące i błyskawiczne w przygotowaniu. Czego chcieć więcej na letni obiad? Doskonale smakują zarówno ze świeżymi owocami, jak z ich zimowym, mrożonym odpowiednikiem. Spróbuj!

  • 35 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. 

KROK 2: Do ostudzonej kaszy wbij jajko, dodaj mleko, mąkę oraz olej i zblenduj na gładką masę. 

KROK 3: Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. 

KROK 4: Wymieszaj serek z rozmrożonymi owocami i miodem.

KROK 5: Na usmażone naleśniki nałóż farsz i zwiń.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

 

(Odwiedzony 2 066 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Uspokajające komosowe smoothie z truskawkami
następny
Bakłażan faszerowany kaszą gryczaną i tofu

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz