Sposób przygotowania:
KROK 1: W misce wymieszaj kaszę jaglaną z wiórkami. W drugiej zaś ubij jajka na puszysty krem, dodaj mleko kokosowe i miód – dokładnie, ale delikatnie wymieszaj.
KROK 2: Banany rozgnieć widelcem i dodaj do mokrych składników. Przelej je następnie do suchych składników i całość wymieszaj.
KROK 3: Formę do zapiekania wysmaruj masłem (lub wyłóż papierem do pieczenia) i wylej na nią całą przygotowaną masę.
KROK 4: Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Po upieczeniu odstaw do lekkiego przestygnięcia.
*Przed podaniem przyozdób pokrojonymi, ulubionymi owocami.
Smacznego!
4 Comments Ukryj Komentarze
A z mlekiem sojowym będzie smaczne?
Jak najbardziej. Myślę, że nie będzie do końca wyczuwalne w smaku. Pozdrawiam 🙂
chodzi o mleczko kokosowe z puszki? czy takie kokosowe z kartonu?
Po pół godziny ta kasza jest jakby surowa 🙂 smaczne, ale wyczuwalne dość twarde ziarenka kaszy, tak ma być?
Czy trochę po trzymać jeszcze w piekarniku? Reszta ładnie się zapiekła.