Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę upraż w rondelku do momentu, aż pojawi się lekko orzechowy smak. Następnie zalej ja mlekiem, dodaj syrop klonowy i gotuj ok. 15 minut na wolnym ogniu lub do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn i spęcznieje. Odstaw do wystygnięcia.
KROK 2: Schłodzoną kasze przełóż do sporej miski. Dodaj do niej pozostałe składniki (banana wcześniej dokładnie rozgnieć widelcem) i dokładnie je wymieszaj, ugniatając masę za pomocą rąk.
KROK 3: Na wyłożoną papierem blachę wyłóż przygotowana masę i wyrównaj jej wierzch z pomocą łyżki. Na koniec wysyp górę masy posiekanymi orzechami laskowymi, lekko wciśnij je w masę.
KROK 4: Wstaw blachę do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez około 20 minut. Po tym czasie wyjmij blachę, a masę pokrój na dowolnej grubości batoniki.
Smacznego!
3 Comments Ukryj Komentarze
zrobilam wczoraj ,dziecku do szkoly, wprawdzie kasze w mleku gotowalam 2 razy dluzej,niewiem czemu ale i tak udalo sie,wyszly pyszne i mieciutkie na drugi dzien co wazne 😉 dziekuje!
Czy można zastąpić syrop klonowy prawdziwym miodem?
Oczywiście, śmiało 🙂