Bezglutenowy pasztet z soczewicy z żurawiną

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

594
Kalorie
16g
Białko
60g
Wegl.
35g
Tłuszcze
8g
Błonnik

Bezglutenowy pasztet z soczewicy z żurawiną

Pyszna alternatywa dla mięsa

Cechy:
    Kuchnia:

      Pasztet to idealna alternatywa dla mięsa. Nie musicie mówić, że go tu nie ma. Wystarczy, że dodacie szczyptę wędzonej papryki!

      • 60 minut
      • Porcje 4
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Cebulę pokrój w kostkę, na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę razem z liściem laurowym, zielem angielskim oraz goździkami. Smaż na niedużym ogniu do czasu, aż cebula się zeszkli, wtedy wyjmij przyprawy i wyrzuć je.

      KROK 2: Cebulę dodaj do ugotowanej soczewicy razem z kaszą jaglaną, olejem, sosem sojowym, szczyptą soli i resztą przypraw. Zmiksuj przy pomocy ręcznego blendera na gładką masę, spróbuj i dopraw do smaku większą ilością soli, jeśli jest taka potrzeba. Dodaj żurawinę i wmieszaj ją dokładnie łyżką w masę.

      KROK 3: Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Masę przełóż do foremki, wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównaj powierzchnię i piecz przez 40 – 45 minut. Następnie wystudź przez całą noc w foremce, rano wyjmij pasztet z formy i podawaj.

      Smacznego!

      (Odwiedzony 1 820 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Naleśniki gryczane z duszonymi warzywami i pastą z cieciorki
      następny
      Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem

      4 Comments Ukryj Komentarze

      Elu, wychodzi na to, że nie wszystkie składniki się wczytały. Sprawdź teraz, powinno być już dobrze. W razie czego daj znać!; )

      Dodaj Komentarz