Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

60g Quinoa, komosa ryżowa, sucha
1 sztuka Awokado
1 średnia sztuka Banan
1 łyżka Kakao 16%
1 łyżeczka Miód pszczeli
150g Jogurt naturalny 2% tł.
1/4 szklanki Mleko spożywcze, 2% tł.
60g Ser twarogowy, chudy
2 kostki Czekolada gorzka

Wart. odżywcza / 100g

138
Energia
5,8g
Białko
17,4g
Węgl.
5,6g
Tłuszcze
1,9g
Błonnik
Białkowy koktajl z kakao i komosą

Białkowy koktajl z kakao i komosą

Źródło pełnowartościowego białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych i kompletu minerałów, czyli składników niezbędnych dla prawidłowego wzrostu i rozwoju każdego człowieka. A wszystko to zamknięte w jednej małej szklance pysznego koktajlu, który śmiało można nazwać skarbnicą odżywczych właściwości. Skusicie się? :)

  • 30 minut
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do garnka i zalej dwukrotnie większą ilością wody. Gotuj 25 minut od momentu zagotowania na małym ogniu pod przykryciem. W czasie gotowania nie mieszaj kaszy. Ostudź.

KROK 2: Awokado przekrój na pół i wyjmuj miąższ za pomocą łyżki. Banana obierz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Owoce przełóż do misy blendera. Dodaj jogurt, twaróg, mleko, kakao, miód i ostudzoną komosę ryżową. Blenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.

KROK 3: Smoothie przelej do wysokich szklanek i podawaj posypane tartą gorzką czekoladą.

Smacznego!

(Odwiedzony 2 166 razy, 2 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Wołowa kofta z kaszą jęczmienną i sosem tzatziki
następny
Przeciwzapalna jaglanka z kurkumą i orzechami

Dodaj Komentarz