Sposób przygotowania:
KROK 1: Zagotuj wodę w garnku, gdy zacznie wrzeć włóż kaszę i gotuj pod przykryciem. Pozostaw na kilkanaście minut dopóki większość wody nie zostanie wchłonięta. Kaszę przesyp na sitko by ją odcedzić.
KROK 2: Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju rzepakowym. Paprykę drobno pokrój w kostkę.
KROK 3: Wymieszaj bulgur z podsmażoną cebulą, papryką, sokiem pomidorowym, fasolą z puszki i pomidorami, koncentratem pomidorowym, wodą (1 szklanka) i przyprawami: chilli w proszku, czosnek, kminek i pieprz cayenne.
KROK 4: Doprowadź do wrzenia, a następnie zredukuj ogień i gotuj pod przykryciem przez około 20 minut (do czasu podgrzania).
KROK 4: Przygotowane danie posyp startym serem.
*Z podanych składników powstanie 9 porcji dania.
Smacznego!
5 Comments Ukryj Komentarze
A co z tą cebulą i papryką z kroku drugiego?
Dodać w kroku 3. Już to poprawiliśmy 🙂
Wypróbowane. Pyszne danie 🙂
Czy zamiast kaszy bulgur może być pęczak albo kuskus perłowy lub pełnoziarnisty?
Jak najbardziej ! Z kaszą jęczmienną pęczak też będzie dobrze smakować 🙂