Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1/4 szklanki Migdały blanszowane
2/3 szklanki Woda ciepła
1/4 szklanki Quinoa, komosa ryżowa, sucha biała
100g Wiśnie, mrożone
1 sztuka Banan mrożony
100ml Sok pomarańczowy świeżo wyciskany
2 garście Szpinak, świeży

Wart. odżywcza / 100g

90
Energia
2,8g
Białko
12,9g
Węgl.
3,7g
Tłuszcze
1,9g
Błonnik
Wiśniowo-migdałowe smoothie ze szpinakiem i komosą

Wiśniowo-migdałowe smoothie ze szpinakiem i komosą

Jesteśmy pod wrażeniem, jak fenomenalnie smakują migdały w połączeniu ze świeżym, cierpkim posmakiem wiśni. W towarzystwie komosy i szpinaku to istna szklanka witamin i minerałów. Namoczone migdały są kremowe i niezwykle aromatyczne, dzięki czemu bez obaw nadadzą się do blendowania. Smacznego! :)

  • 10 minut + czas moczenia
  • Porcje 2
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Blanszowane migdały zalej ciepłą wodą do 1cm powyżej ich powierzchni i odstaw do namoczenia na całą noc.

KROK 2: Rano odsącz i przepłucz namoczone migdały. Do misy blendera kielichowego przełóż migdały, zalej wodą i zmiksuj do uzyskania płynnej, gładkiej masy.

KROK 3: Komosę ryżową ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody.

KROK 4: Do przygotowanego mleka migdałowego dodaj ugotowaną i ostudzoną komosę, a także resztę składników i raz jeszcze dokładnie zmiksuj.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 000 razy, 1 wizyt dzisiaj)

Ania Kowalczyk

Pomysłodawca i twórca Naszej Kaszy. Więcej informacji znajdziesz w zakładce "o mnie" :)

poprzedni
Bulgur na ostro z chilli
następny
Kremowa jaglanka migdałowa pełna energii

2 Comments Ukryj Komentarze

Dodaj Komentarz