Sposób przygotowania:
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj według wskazań producenta na opakowaniu, lecz skróć czas gotowania kaszy o 5 minut. Odsącz.
KROK 2: Indyka umyj i pokrój w dość drobną kostkę. Przełóż go do miski, dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, kurkumę i olej. Dokładnie wymieszaj.
KROK 3: Na patelni rozgrzej olej i podsmaż indyka z każdej ze stron. Zdejmij z patelni i odłóż na bok.
KROK 4: Na patelni po smażeniu indyka zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, suszone pomidory i czerwoną paprykę pokrojoną także w kostkę. Wylej passatę pomidorową, dopraw oregano, solą i pieprzem i duś na wolnym ogniu od zagotowania około 5-10 minut. Odłóż 150g sosu pomidorowego do miseczki.
KROK 5: Po tym czasie dodaj indyka i odsączone z zalewy kukurydzę i fasole. Wyłącz gaz, dorzuć ugotowaną kaszę jaglaną i posiekany szczypiorek.
KROK 6: Jaglany farsz rozłóż na tortillach. Zawiń w ruloniki. Układaj je końcówką tortilli do dołu w wysmarowanej masłem prostokątnej formie żaroodpornej jedną obok drugiej (ciasno). Tortille polej odłożonym sosem pomidorowym i posyp startą mozzarellą.
KROK 7: Wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut, aż ser na wierzchu lekko się zabrązowi.
Smacznego!