Sposób przygotowania:
KROK 1: Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni z odrobiną oleju. Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem i gotuj do miękkości według przepisu producenta umieszczonego na opakowaniu.
KROK 2: Do miski przenieś miąższ z awokado, najlepiej by był on pokrojony w kostkę. Dodaj do niego ostudzoną kaszę jaglaną oraz podprażoną cebulkę. Wymieszaj.
Dodaj sól i posiekany mały pęczek wybranego zioła. Może to być kolendra lub koperek.
KROK 3: Do całkowitego połączenia wszystkich składników do masy dodaj około 1-2 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszaj.
KROK 4: Z masy formuj małe kotleciki. Każdy obtocz dokładnie w sezamie. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 st. C przez 20 minut. Po 10 minutach obróć na druga stronę.
*Podawaj w pełnoziarnistej bułce z ulubionymi warzywami lub bez pieczywa na sałacie rzymskiej.
Smacznego!