Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę jęczmienną ugotuj według przepisu na opakowaniu. Marchewkę obierz i pokrój na talarki, paprykę w kostkę a dymkę w piórka.
KROK 2: W rondelku rozgrzej odrobinę oliwy i podsmaż dymkę, razem z papryką i marchewką. Następnie dodaj jarmuż i przemieszaj do momentu aż zwiędnie.
KROK 3: Do malaksera wrzuć fasolę, dodaj ugotowaną kaszę perłową, przygotowane warzywa i bułkę tartą. Przypraw solą, pieprzem i kminem według uznania i całość zmiksuj na jednolitą masę.
KROK 4: Z masy formuj burgery i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Burgery podawaj na grahamce, razem z zielonym pesto, awokado i rukolą.
Wartość kaloryczna dotyczy jedynie kotleta z kaszy jęczmiennej.
2 Comments Ukryj Komentarze
Jaką papryke,jak w przepisie jej nie ma.
Już poprawiłam, chodziło o pół sztuki zielonej papryki 🙂