Sposób przygotowania:
KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Włącz piekarnik na 170*C, przekrój wzdłuż cukinię, wydrąż łyżką gniazda nasienne, delikatnie posól i skrop olejem. Włóż do piekarnika i piecz 8 min.
KROK 2. Na łyżce masła podsmaż czosnek, cebulę i obrane, pokrojone w kawałki (2cm) szparagi, delikatnie posól, posyp grubo zmielonym pieprzem.
KROK 3. Wyjmij z piekarnika wstępnie podpieczoną cukinie, pozwól by przestygła. W misce wymieszaj ugotowaną kaszę, podsmażone warzywa, fasolę, dodaj zioła prowansalskie.
KROK 4. Tak przygotowany farsz umieść w wydrążonych połówkach cukinii, posyp startym serem, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz 15 min. Po tym czasie wyłóż na talerze i serwuj z ulubionym sosem.
Smacznego 😉