Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

4 łyżki Quinoa, komosa ryżowa, sucha
1 szklanka Mleko migdałowe
1 szklanka Truskawki mrożone
1 łyżka Migdały
1 łyżeczka Kakao naturalne, ciemne

Wart. odżywcza / 100g

432
Energia
15 g
Białko
57 g
Węgl.
20 g
Tłuszcze
9 g
Błonnik
Czekoladowa komosanka z migdałami

Czekoladowa komosanka z migdałami

Coś dla fanów słodkich śniadań. Czekolada i truskawki to połączenie doskonałe, a pyszną i pożywną komosankę zrobisz dosłownie w 15 minut. Smacznego!

  • 15 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Komosę gotuj w mleku z dodatkiem kakao przez około 15 minut.
KROK 2: Mrożone owoce włóż do garnka i podgotuj chwilę, a następnie zblenduj.
KROK 3: Orzechy posiekaj.
KROK 4: Kaszę przełóż do miseczki, polej sosem i posyp orzechami.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 812 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Amarantusowy Lion
następny
Orkiszowe Kinder Country

Dodaj Komentarz