Czekoladowo – orzechowy budyń z owocami

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

Baza do budyniu:
50g Kasza jaglana, sucha 1/2 woreczka
1 szklanka Mleko migdałowe
Składniki do zblendowania:
1 sztuka Banan dojrzały
1 łyżka Masło orzechowe
1 łyżeczka Kakao 16%, proszek płaska
Do dekoracji:
50g Borówki amerykańskie garść

Wart. odżywcza / 100g

497
Energia
10,5g
Białko
75g
Węgl.
18,5g
Tłuszcz
6g
Błonnik

Czekoladowo – orzechowy budyń z owocami

Nowa wersja, dobrze wszystkim znanego, budyniu czekoladowego. Tym razem w orzechowej odsłonie z borówkami. Jest to idealne rozwiązanie, kiedy do cheat day jeszcze daleko, a ochota na słodkie stale rośnie :)

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta (1/2 woreczka kaszy i 3/4 szklanki mleka, 15 minut).

KROK 2: Następnie przełóż do misy blendera: dojrzałego banana, masło orzechowe, kakao, ugotowaną kaszę jaglaną i pozostałą ilość mleka. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę.

KROK 3: Gotowy budyń przełóż do ozdobnej miseczki i udekoruj na wierzchu świeżymi borówkami.

Smacznego!

(Odwiedzony 3 009 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaglany banoffee pie w słoiku
następny
Jaglany deser z rajskimi jabłkami

2 Comments Ukryj Komentarze

Mam pytanie ogólne w sumie do całego serwisu. Podajecie wartość odżywcza na 100g a przepis na porcje np 3. Czy wartość 100g równa jest 1 porcji ? Czy obliczać inaczej trzeba wartość na porcje

Wszystkie wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję. Ze względu na chwilowe problemy techniczne wyświetla się „Wart. odżywcza/100g” zamiast na 1 porcję.

Dodaj Komentarz