Sposób przygotowania:
KROK 1: Kaszę ugotuj na mleku zgodnie z instrukcją na opakowaniu producenta (1/2 woreczka kaszy i 3/4 szklanki mleka, 15 minut).
KROK 2: Następnie przełóż do misy blendera: dojrzałego banana, masło orzechowe, kakao, ugotowaną kaszę jaglaną i pozostałą ilość mleka. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę.
KROK 3: Gotowy budyń przełóż do ozdobnej miseczki i udekoruj na wierzchu świeżymi borówkami.
Smacznego!
(Odwiedzony 3 009 razy, 1 wizyt dzisiaj)
2 Comments Ukryj Komentarze
Mam pytanie ogólne w sumie do całego serwisu. Podajecie wartość odżywcza na 100g a przepis na porcje np 3. Czy wartość 100g równa jest 1 porcji ? Czy obliczać inaczej trzeba wartość na porcje
Wszystkie wartości podane są w przeliczeniu na jedną porcję. Ze względu na chwilowe problemy techniczne wyświetla się „Wart. odżywcza/100g” zamiast na 1 porcję.