KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Następnie ją odcedź i wymieszaj z wędzoną papryką i pieprzem. Wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz przez około 10-15 minut.
KROK 2: Fasolę odsącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i zblenduj na gładką pastę z dodatkiem sosu sojowego, majeranku i pieprzu.
KROK 3: Cebulę oraz jabłko obierz i posiekaj.
KROK 4: Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem dodaj cebulę, jabłko, ziele angielskie oraz liść laurowy i smaż przez około 10 minut, aż cebula będzie złota i miękka. Po usmażeniu wyciągnij przyprawy.
KROK 5: Do pasty z fasoli dodaj zawartość patelni oraz kaszę i dokładnie wymieszaj.
KROK 6: Pieczywo posmaruj pastą.
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net
(Odwiedzony 3 348 razy, 1 wizyt dzisiaj)