Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 łyżka Kasza gryczana, sucha
0,5 szklanki Fasola biała konserwowa, bez zalewy
0,5 sztuki Jabłko
0,5 sztuki Cebula
1 łyżka Olej rzepakowy
1 łyżka Sos sojowy, jasny
1 szczypta Sól biała
2 szczypty Pieprz czarny
2 szczypty Papryka słodka wędzona
2 szczypty Majeranek
2 sztuki Liść laurowy
2 sztuki Ziele angielskie
2 kromki Chleb żytni razowy

Wart. odżywcza / 100g

515
Energia
18 g
Białko
95 g
Węgl.
11 g
Tłuszcze
21 g
Błonnik
Gryczany smalec z fasoli

Gryczany smalec z fasoli

Przepis na przepyszny "smalec bez smalcu". Przypadnie do gustu wszystkim zwolennikom zdrowych, smacznych i łatwych w przygotowaniu smarowideł! 10 minut i voilà :)

  • 10 minut
  • Porcje 1
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. Następnie ją odcedź i wymieszaj z wędzoną papryką i pieprzem. Wysyp na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piecz przez około 10-15 minut.

KROK 2: Fasolę odsącz z zalewy, opłucz pod bieżącą wodą i zblenduj na gładką pastę z dodatkiem sosu sojowego, majeranku i pieprzu.

KROK 3: Cebulę oraz jabłko obierz i posiekaj.

KROK 4: Na rozgrzaną patelnię z tłuszczem dodaj cebulę, jabłko, ziele angielskie oraz liść laurowy i smaż przez około 10 minut, aż cebula będzie złota i miękka. Po usmażeniu wyciągnij przyprawy.

KROK 5: Do pasty z fasoli dodaj zawartość patelni oraz kaszę i dokładnie wymieszaj.

KROK 6: Pieczywo posmaruj pastą.

Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net
(Odwiedzony 1 235 razy, 2 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Naleśniki jaglane z indykiem i serem cheddar
następny
Kaszowa Princessa

Dodaj Komentarz