Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

655
Energia
45 g
Białko
62 g
Węgl.
27 g
Tłuszcze
6 g
Błonnik
Naleśniki jaglane z indykiem i serem cheddar

Naleśniki jaglane z indykiem i serem cheddar

Zapiekane naleśniki to idealna propozycja na lunch w pracy czy obiad w domu :) Ich wytrawne nadzienie w jaglanej otoczce zaskoczy Cię wielowymiarowością smaku. Spróbuj koniecznie!

  • 40 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z informacją zamieszczoną na opakowaniu produktu. 

KROK 2: Do ostudzonej kaszy wbij jajko, dodaj mleko, mąkę oraz olej i zblenduj na gładką masę. 

KROK 3: Patelnię posmaruj odrobiną tłuszczu za pomocą pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewaj niewielkie porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor. 

KROK 4: Mięso umyj, osusz i pokrój, a następnie posyp solą oraz pieprzem. Smaż je na rozgrzanej patelni grillowej po około 5 minut z obu stron.

KROK 5: Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.

KROK 6: Cebulę obierz i pokrój w piórka. Szpinak umyj i osusz.

KROK 7: Cukinię umyj i za pomocą obieraczki, pokrój warzywo na cienkie i podłużne wstążki.

KROK 8: Naleśnik posyp startym serem, ułóż warzywa oraz mięso i zwiń. Przełóż je do żaroodpornego naczynia i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

KROK 9: Gotowe danie przełóż na talerz.

Smacznego!

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 980 razy, 5 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Kaszowe Kinder Bueno
następny
Gryczany smalec z fasoli

Dodaj Komentarz