Jaglane kulki rafaello

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Wart. odżywcza / 100g

236
Energia
3g
Białko
31g
Węgl.
12g
Tłuszcze
3g
Błonnik

Jaglane kulki rafaello

Cechy:
    Kuchnia:

      Ten deser pojawiał się już na wielu blogach, więc u nas też nie może go zabraknąć. Jeżeli nie masz czasu na formowanie kulek, przełóż wszystko do formy, posyp wiórkami, schładzaj a następnie krój jak ciasto!

      • 40 minut
      • Porcje 6
      • Łatwy

      Sposób przygotowania:

      KROK 1: Kasze jaglaną ugotuj w 1 szklance mleka z połową szklanki wody przez ok. 15 minut.

      KROK 2: Do garnka z ugotowaną kaszą dodaj mleczko kokosowe, połowę porcji wiórków kokosowych, miód i resztę mleka. Gotuj przez kolejne 10 minut.

      KROK 3: Gęstą i ugotowaną masę zmiksuj blenderem przez ok. 5 minut.

      KROK 4: Jeszcze ciepłą masę nabieraj łyżką, formuj kulki i obtaczaj je w reszcie wiórków kokosowych.

      KROK 5: Uformowane i obtoczone kuleczki schładzaj w lodówce minimum 3-4 godziny, najlepiej całą noc.

       

      (Odwiedzony 11 031 razy, 1 wizyt dzisiaj)
      poprzedni
      Muffinki dyniowe z mąką jaglaną
      następny
      Prosta jaglanka z malinami i miksem nasion

      4 Comments Ukryj Komentarze

      Kasiu, możesz moczyć, możesz uprażyć albo kilka razy przelać gorącą wodą i wypłukać – aby pozbyć się goryczki 🙂

      Bardzo fajne kulki. Z kaszą, więc idealne na upały, bo się nie rozpłyną.
      Parę dni temu też zrobiłam, takie bardziej uproszczone – mascarpone + czekolada + wiórki kokosowe. Wyszły pycha;)
      Twoją wersję zostawiam sobie do przetestowania;)

      Dodaj Komentarz