Jaglane pancakes ze szpinakiem

Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

50g Kasza jaglana, sucha
2 łyżki stołowe Płatki owsiane górskie 20g
1/2 łyżeczki Proszek do pieczenia
2 szczypty Soda oczyszczona
4 garści Szpinak, świeży 100g
1 szklanka Mleko migdałowe 230ml
1 średnia sztuka Banan 120g
1 sztuka Jaja kurze surowe
2 łyżki stołowe Olej rzepakowy uniwersalny 20g
1 łyżeczka Syrop klonowy 5g
1 łyżeczka Cynamon mielony
1/2 łyżeczki Kardamon

Wart. odżywcza / 100g

308
Energia
9,57g
Białko
47,7g
Węgl.
10,6g
Tłuszcze
4,9g
Błonnik

Jaglane pancakes ze szpinakiem

Kuchnia:

    Niepozorne naleśniki, które do złudzenia przypominają oryginalną, wytrawną ich wersję. Jednak już po pierwszym kęsie możemy odkryć ich niesamowitą słodycz i deserowy klimat. Polecamy wszystkim słodyczowym maniakom, którzy zapominają, że warzywa powinny stanowić dodatek do każdego posiłku. Udowadniamy, że się da! :)

    • 30 minut
    • Porcje 2
    • Łatwy

    Sposób przygotowania:

    KROK 1: W młynku do kawy zmiksuj na mąkę kaszę jaglaną i płatki owsiane.

    KROK 2: Do dużej miski przesiej mąki, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną.

    KROK 3: Do misy blendera wrzuć umyty szpinak, mleko migdałowe, jajo, olej, syrop klonowy, banana i przyprawy. Zmiksuj dokładnie na gładką masę. Zadbaj, by nie powstały żadne grudki.

    KROK 4: Do mokrych, dodaj pozostałe suche składniki i raz jeszcze całość zmiksuj blenderem.

    KROK 5: Na rozgrzaną patelnię wylej 1 łyżkę oleju. Smaż średniej wielkości puszyste naleśniki przez około 2 minuty każdą ze stron.

    *Usmażone naleśniki możesz podawać ze świeżymi owocami, polane miodem lub jogurtem naturalnym.

    Smacznego!

    (Odwiedzony 6 157 razy, 1 wizyt dzisiaj)
    poprzedni
    Placuszki jęczmienne z twarożkiem i wiśniami
    następny
    Gryczane ciasto z jagodami i orzechami

    Dodaj Komentarz