Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

150 g Czekolada gorzka
60 g Masło orzechowe
5 łyżek Płatki jaglane
4 łyżki Mleko migdałowe
1/2 łyżeczki Ekstrakt waniliowy
1 szczypta Sól biała

Wart. odżywcza / 100g

225
Energia
5 g
Białko
22 g
Węgl.
13,5 g
Tłuszcze
1,5 g
Błonnik
Jaglane Reese’s

Jaglane Reese’s

Przepyszny deser inspirowany klasycznym amerykańskim smakołykiem Reese's. Odkryj z nami jego słodko-słone wnętrze z dodatkiem jagły oblane gorzką czekoladą. Gwarantujemy 100% satysfakcji!

  • 20 min
  • Porcje 6
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Płatki jaglane zalej ciepłym mlekiem, a następnie zmiksuj na gładką masę z masłem orzechowym, ekstraktem i szczyptą soli.

KROK 2: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie połowę masy wlej do foremek i włóż do zamrażalnika na około 30 minut.

KROK 3: Po tym czasie nałóż warstwę orzechowej masy i zalej pozostałą czekoladą, a następnie ponownie włóż do schłodzenia na minimum godzinę.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 854 razy, 2 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Naleśniki karmelizowane w soku z pomarańczy
następny
Potrawka z cukinią, komosą i orzechami

Dodaj Komentarz