Sposób przygotowania:
KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę jaglaną ugotuj na mleku według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 2: Nektarynkę umyj i pokrój w dużą kostkę. W rondelku rozpuść masło, wsyp 1 łyżkę cukru i dorzuć nektarynkę. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce. Następnie dodaj cynamon i kardamon.
KROK 3: Jaglankę wyłóż do miseczek, na niej ułóż owoce oraz łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Na sam koniec dodaj borówki.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Fajny przepis
Dlaczego kaszę trzeba podprażyć?
Aniu, po ugotowaniu niektórych kasz jaglanych wyczuwa się dość charakterystyczną, niechcianą goryczkę. Prażenie znacznie niweluje ten smak