Sposób przygotowania:
KROK 1: Namocz przez noc daktyle w wodzie.
KROK 2: Ugotuj kaszę jaglaną na mleku z cynamonem. Następnie zmiksuj ją na gęsty krem z miodem.
KROK 3: Przygotuj krem daktylowy: daktyle odlej z wody i zmiksuj je na gładką masę z masłem orzechowym. Podczas miksowania dodawaj powoli wodę pozostałą po namoczeniu do uzyskania pożądanej, lekko lejącej konsystencji.
KROK 4: Pokrój banana w plasterki. Połowę odłóż do dekoracji.
KROK 5: Przygotuj 4 słoiki i ich dno wypełnij warstwą kremu z kaszy jaglanej. Na to połóż część banana. Następnie dodaj krem daktylowy. Na samym wierzchu ułóż pozostałego banana i posyp rozdrobnionymi orzechami.
Smacznego!
12 Comments Ukryj Komentarze
W opisie jest maslo orzechowe a w składnikach go nie ma. Prosze o pomoc jak rozwiązać tę zagadkę
To masło orzechowe z daktylami to skąd i ile? Cynamonu ile do kaszy jaglanej? bardzo proszę doprecyzować
Już poprawione. Przepraszamy!
W sposobie przygotowania kremu jest podane masło orzechowe, jaka ilość ? Bo nie jest w składnikach podane 🙂
Pozdrawiam
nie widzę masła orzechowego w składnikach, a w treści przepisu już tak. W jakiej ilości go użyć?
Ile masła orzechowego potrzebujemy?
Super przepis- wypróbuję! Jednak w spisie składników brakuje cynamonu i masła orzechowego 😉
Już to poprawiliśmy. Przepraszamy za błąd 🙂
W przepisie jest mowa o maśle orzechowym, a w składnikach go nie ma. Ile tego masła dodać do dążyli?
2 łyżki
Ile masła orzechowego do daktyli?
2 łyżki, już poprawione 🙂