Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

8 łyżek Kasza jaglana
1,5 szklanki Mleko migdałowe
1 laska Wanilia
1 szczypta Sól biała
1 łyżka Miód pszczeli
1 łyżeczka Cukier brązowy
1 garść Jeżyny

Wart. odżywcza / 100g

276
Energia
6,5 g
Białko
51 g
Węgl.
6,5 g
Tłuszcze
4 g
Błonnik
Jaglany Crème brûlée

Jaglany Crème brûlée

Kochasz francuskie desery, ale boisz się, że są bardzo kaloryczne i trudne do przygotowania w domu? Jaglany Crème brûlée to świetny pomysł na klasyczne słodkości w nowym, lżejszym i prostszym wydaniu :) Smacznego!

  • 20 min
  • Porcje 2
  • Łatwy

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę jaglaną ugotuj w mleku z przeciętą wzdłuż laską wanilii, a następnie ją wyjmij.

KROK 2: Dopraw szczyptą soli i dodaj miód, a potem zblenduj wszystko na gładki krem.

KROK 3: Masę przełóż do foremek, a następnie oprósz cukrem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 5-10 minut.

KROK 4: Podawaj z owocami.

Smacznego!

(Odwiedzony 1 058 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Granola z komosą i borówkami
następny
Komosowe smoothie WZMACNIAJĄCE

Dodaj Komentarz