Sposób przygotowania:
KROK 1: Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: Suszone pomidory zalej wrzątkiem, a po kilku minutach odsącz i pokrój na mniejsze kawałki.
KROK 3: Cebulę obierz i posiekaj. Jarmuż opłucz, usuń grube łodygi, a liście porwij.
KROK 4: Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij cebulę. Dodaj suszone pomidory oraz jarmuż i smaż przez około minutę. Następnie dodaj ugotowaną kaszę jaglaną oraz przyprawy, wlej odrobinę wody i duś pod przykryciem przez chwilę.
KROK 5: Na patelnię wbij jajka, zmniejsz ogień i smaż pod przykryciem przez około 3 minuty, aż białko się zetnie (żółtko powinno zostać płynne lub półpłynne – wedle preferencji).
Smacznego!
Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net