Udostępnij w social mediach:

Albo po prostu skopiuj i prześlij ten link

Składniki

1 łyżka Kasza gryczana, sucha
1 łyżka Płatki jaglane
3 sztuki Orzechy laskowe
3 sztuki Orzechy włoskie
1 łyżeczka Migdały, płatki
1 łyżeczka Dynia, pestki
1 łyżeczka Płatki kokosa
1 łyżeczka Len, nasiona
1 łyżeczka Syrop klonowy
1 sztuka Jabłko średnie
2 łyżki Jogurt naturalny 2% tł.
0,5 łyżeczki Cynamon mielony

Wart. odżywcza / 100g

397
Energia
11 g
Białko
54 g
Węgl.
19 g
Tłuszcze
9 g
Błonnik
Jabłka pieczone z orzechowo-gryczaną kruszonką

Jabłka pieczone z orzechowo-gryczaną kruszonką

Czy deser może być jednocześnie bardzo smaczny i zdrowy? Pieczone jabłka to doskonały przykład, że dla chcącego nic trudnego ;) Smacznego!

  • 20 minut
  • Porcje 1
  • Średni

Sposób przygotowania:

KROK 1: Kaszę gotuj w osolonej wodzie 3 minuty krócej niż czas podany na opakowaniu produktu. Odcedzoną kaszę przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 5 minut. 

KROK 2: Do kaszy dodaj posiekane orzechy, nasiona, pestki i płatki oraz syrop i wymieszaj. 

KROK 3: Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, posyp cynamonem i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kaszę z dodatkami. 

KROK 4: Naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz aż jabłka zmiękną. Danie przełóż na talerz i polej jogurtem. 

Smacznego!  

Ten i wiele innych inspirujących przepisów z wykorzystaniem kaszy znajdziesz w naszym nowym systemie dietetycznym: Peater.net

(Odwiedzony 1 884 razy, 1 wizyt dzisiaj)
poprzedni
Jaja sadzone na kaszy jaglanej i jarmużu
następny
Komosowe smoothie na koncentrację

Dodaj Komentarz