Sposób przygotowania:
KROK 1: Jajko ubij mikserem na puszystą masę, dodaj jogurt naturalny i siemię lniane i pozostaw na około 2-3 minuty.
KROK 2: Następnie dodaj otręby, płatki owsiane, popping z amarantusa, proszek do pieczenia i dokładnie całość zmiksuj.
KROK 3: Suszoną żurawinę pokrój na małe kawałki i wmieszaj ją w masę.
KROK 4: Smaż placuszki na patelni teflonowej do momentu, aż zaczną przybierać złocistą barwę.
*Idealnie smakują podane z duszonym jabłkiem z cynamonem, goździkami i odrobiną miodu.
Smacznego!
2 Comments Ukryj Komentarze
Pychotka!!! Mój synek wcinał bez żadnych dodatków! 🙂
Córkę za to „trzepało” :/
Idealny przykład gustów i guścików. Jednakże, cieszę się, że chociaż synkowi smakowało 🙂